Klasser och yoga på stranden

Idag var jag i skolan tidigare än igår. Började klockan 9.00 med danspedagogik. Jag var lite osäker på den kursen innan, om den skulle ge mig nånting. Men den lät intressant och det är ju väldigt roligt att lära sig mer pedagogik och få ny inspiration i sin undervisning så tänkte att jag iaf kan prova de första gångerna. Läraren kändes väldigt avslappnad, tillåtande och konstnärlig. Fick känslan av att hon undervisade i modernt/contemporary. Först gick hon igenom kursplanen och sedan fick vi presentera oss var och en och berätta lite kort om oss själva. Alla verkade jättetrevliga och goa och kul att få umgås med dansare igen! Kan ju faktiskt vara en lite skön kontrast mot de andra kurserna jag läser. Sedan skulle vi vara lite mer aktiva och var och en skulle välja vilken övning som helst att demonstrera och instruera för alla. Alla var riktigt duktiga och kom på bra grejer, kul med lite nya övningar. Alla körde ganska lugna övningar, mycket kroppskännedom. Så jag körde lite på samma spår, kändes lite drastiskt att börja göra typ Jumping jacks, vilket är lite dem stilarna jag är van vid att undervisa. Men bra att få träna sig på att undervisa lite andra stilar och sedan kan jag säkert rikta in kursen mot de stilarna jag vill undervisa. I slutet av lektionen skulle vi göra en övning tre och tre. Läraren valde ut mig att jag skulle visa med henne och en annan tjej. Jag skulle instruera en övning för tjejen och samtidigt flyttade hon sig längre bort ifrån mig och läraren korrigerade min hållning genom att trycka på mina axlar, hälar mm. Bara dessa små korrigeringar gjorde automatiskt att jag höjde rösten och blev tydligare och det var så coolt att uppleva. Att så små saker kan göra så stor skillnad. Jag tror att jag vill läsa kursen, det är ju ingen Masterkurs men tar den utöver mina Masterkurser för att lära mig mer om dansundervisning.

 

 

Efter danspedagogiken hade jag bara 10 minuter på mig att ta mig till nästa lektion så fick verkligen gå supersnabbt/springa för att hinna. Nästa lektion var Biomekanik. Var väl ca 15 personer i klassen. Läraren verkade bra, ganska hård och det kommer krävas mycket av mig i den kursen. Men det är ju riktigt bra och det är ju så man växer.

Efter klasserna körde jag ett effektivt gympass på 30 min. Blev mycket supersets och ingen vila mellan övningarna så att jag skulle hinna så mycket som möjligt. Det gick riktigt bra och blev trött fastän jag hade så kort tid på mig. Nice! Efter gymmet skulle jag nämligen träffa professorn som jag pratade med förra veckan ang att få hjälpa till med hennes forkningsprojekt. Idag var första dagen jag skulle få observera ett träningspass med en försöksperson och då de mätte massa saker för att få datavärden till forskningen. Det var två olika forkningsgrupper som gjorde mätningar på samma försöksperson. Försökspersonen var ryggmärgsskadad och ett symtom från skadan var nedsatt funktion i benen och därför kunde inte personen gå. I forskningen används en slags robot som kopplas ihop med benen så att personen får hjälp mekaniskt kan gå, riktigt häftigt att se. Det som professorns grupp undersökte var bl.a. hur mycket av benmusklerna som viljemässigt aktiverades under gången. Den andra gruppen mätte hur mycket syre försökspersonen förbrukade. Så det var ca 10 personer där inne på en försöksperson. Det var fyra fysioterapeutstudenter som hjälpte professorn. Det var jättekul att träffa dem eftersom jag har samma yrke, de var riktigt trevliga och hjälpsamma. De tyckte det var jättecoolt att jag var färdig redan. För att bli fysioterapeut i Kaliforninen och få legitimation måste man först ha en Undergraduate degree vilket tar fyra år. Sedan måste de plugga Doctorate of Physical Therapy som de kallar för DPT School som är tre år. Så totalt sju års studier. Lite skillnad från Sverige där utbildningen är tre år. Samtidigt går vi ett år extra i gymnasiet i Sverige så därför är ju våra Bachelor’s bara på tre år. Men ändå. Kände mig verkligen stolt över att jag redan har en legitimation (i Sverige) och att jag tog den för tre år sedan redan, så skönt att inte behöva gå så länge som det är här! Jag hoppas att jag kan få vara med som assistent i projektet, ska prata mer med professorn i veckan.

På kvällen var jag på ett gratis yoga-pass på Mission Beach. Läste om det på Facebook. Wow vilken känsla det var att köra yoga med utsikt över havet och solnedgången. Underbar känsla och definitivt något jag kommer göra igen! Vad generöst av dem att göra det gratis!

 

 

 
 

 

Visa fler inlägg