Graci's graduation och Performance project

Hej!

De senaste dagarna har varit riktigt bra! Tidigt i fredags tog jag bussen mot Port Authority mot Binghamton. Förra gången jag åkte därifrån tog det väldigt lång tid att hitta biljettkontoret så hade bestämt mig denna gången för att gå direkt till informationsdisken vid huvudentrén för att fråga vart jag skulle gå. Jag tog subwayen dit och kom inte upp vid huvudentrén utan vid nåt annat ställe. Trodde att jag kände igen mig och skulle hitta direkt till biljettstället...men självklart gjorde jag inte det så det slutade med att jag fick gå ut på gatan och gå runt hela byggnaden för att hitta huvudentrén. Alltså så snurrigt haha! Det är som en stor labyrint och jag gillar inte det stället :P Resan gick fint och Vicki och Lois kom och hämtade mig på stationen. Därifrån åkte vi till Wegmans, en stor mataffär, där både Billy, Ashli och Jodi jobbar så träffade alla dem där vilket var superskoj! Vi tog en iskaffe i deras café tillsammans med Ashli och satt och snackade lite. Sedan hem till familjens Mikeskas hus där jag skulle bo, de har ett jättestort fint hus. På kvällen åkte jag tillsammans med Lois och Ernie till Graci's skola för att kolla på deras graduation ceremony. Det var jättekul att få uppleva det, det var lite annorlunda mot våran student i Sverige. Den hölls i deras gympasal och det var fullsatt med folk. Eleverna marscherade in i salen två och två. Rektorn höll tal och sedan höll också många elever tal, är väldigt imponerad över att eleverna hade skrivit så bra tal själva. Även en gammal elev från skolan som har en framgångsrik karriär höll tal. Det delades ut ett femtiotal olika stipendium, några uppemot 15000 kr! Wow! Eleverna tog officiellt studenten när de på slutet flyttade en tofs på deras mössa från ena sidan av huvudet till den andra och efter det kastade några upp mössan i luften som man sett på film. Kul att få se det och stort grattis till Graci som hade väldigt bra betyg och fick flera stipendier!
 

På kvällen kom Billy och hans flickvän Holly till huset, även deras kompisar Caleb och Jason och så satt jag och Ashli med dem vid en brasa på deras tomt! Vi grillade s'mores och bara satt och snackade jättelänge, supertrevligt var det!

På lördagen åkte jag och Ashli och plockade jordgubbar, det var mysigt! Jordgubbarna var riktigt små och smakade precis som våra svenska jordgubbar, mums! Sedan körde hon runt i området och visade mig bl.a. hennes gamla high school. Sedan på eftermiddagen åkte vi alla hem till Mari där de hade ett graduation party för Graci! De hade gjort jättegod mat och så fick jag träffa så många utav släktingarna och deras vänner och det var hur kul som helst. Kl 20 gick bussen hem till New York igen. Tack för en superfin helg och är så tacksam över att få ha alla dessa amerikanska vänner!
 

På söndagen var det dags för Performance project! Det kom riktigt mycket publik och jag blev lite ställd när jag kom ut på golvet med mitt nummer haha! Publiken satt så nära! Var lite skakigt och gjorde två småfel som jag inte gjort innan så blev lite besviken över det. Förutom det gick det jättebra och det var kul! Är så tacksam för denna erfarenheten och för att jag ställde upp och koreograferade ett nummer! När jag såg första performance project med mamma precis innan mitt program började kom jag ihåg att jag tänkte att det skulle vara så häftigt att vara med i ett nummer, men tänkte absolut inte att jag själv skulle koreografera. Så häftigt att jag gjorde det, yeeees! :) Även Bollywoodnumret gick några tycker jag. Efteråt gick vi och åt på en italiensk restaurang nära dansskolan, det var jag, Ami, Fabianne, Maria och Sally så ett stort svenskgäng! Väldigt trevligt!
 

Idag var det dags att starta igång en ny grym dansvecka! Startade med Streetjazz med Derek, det var min sista klass för den här gången med honom tyvärr! Han ska utomlands och undervisa mycket nu i juli så jag kommer ha åkt hem när han kommer tillbaka. Efteråt tackade jag honom för att han varit min mentor och han sa att han tyckte jag utvecklats mycket och särskilt under Choreographer's workshop förra helgen, så kul att höra! Så tacksam för att haft möjligheten att få ta hans klasser regelbundet, han är en grymt kompetent lärare och så himla professionell och inspirerande! :) Kommer sakna hans klasser!
 
 

Idag fick jag äntligen provat Karla Garcias Theatre, hon är med i musikalen Hamilton på Broadway som vann rekordmånga Tony-awards nyligen. Jag gillade hennes koreografi. Det var väldigt många på klassen och till slut delade honom oss i sju grupper. Jag tycker det var lite väl många grupper för man fick inte dansa så mycket. Senare tog jag även Street stilettos tillsammans med Matilda, lärare var Yvonne, hon har skarpa rörelser och det kändes riktigt kul och bra idag, yey!

Igår köpte jag massa hallon på Trader Joe's, mmmmm! Hittade även ett norskt fröknäcke som var supergott!
 
Visa fler inlägg