Klasser, Coney Island och Bocca di Bacco

Tisdag 19/7

Jag tog två klasser på förmiddagen, Vogueing med Javier Ninja och Hiphop med Ms Vee. Har inte provat Vogue än och kände att jag bara måste prova innan jag åker hem. Javier är med i House of Ninja och är känd inom Vogueing-kretsen. Hans uppvärmning bestod endast av stretch där vi skulle hålla varje position i 1 min, han var inte med själv utan verkade mest som att han höll koll på tiden. Jag tycker inte om att stretcha när man inte värmt upp innan och särskilt inte så länge så tyckte det var asjobbigt :P Men sen började vi med dansen och då vart det roligare. Det var ganska svårt att komma ihåg alla steg men kändes bra med alla linjer och starka armar och så, är ju ganska likt discon vad det gäller armarna. Det var väldigt många i klassen som aldrig provat stilen innan och efter lektionen berömde han alla nya mycket och tyckte att vi gjorde jättebra ifrån oss trots att det var första gången, kul att höra :)

Sedan direkt efter det tog jag då Basic Hiphop med Ms Vee. Hon kör mycket grooves, grundsteg och isolations och det tycker jag är grymt bra träning. Även fast det är Basic brukar hon köra samma uppvärmning på alla hennes klasser. Hennes upplägg är 45 min uppvärmning, 15 min teknik och 30 min koreografi där hon lägger in steg som övats på under teknikdelen. Jättebra upplägg tycker jag och hon är väldigt pedagogisk. Tackade henne efteråt för alla klasser under mitt program, hon är så snäll och trevlig. Det brukade vara jättemånga svenska studenter på BDC när programmet var CSN-berättigat och därför har hon lärt sig en hel del svenska ord och fraser vilket är skoj. Hon har kallat mig för ”Svenska” under nästan hela programmet haha ;)

Haha så rolig bild, hon ba ”se inte glad ut nu”. Försöker hålla mig för skratt och ser ju skitförbannad ut haha ;)

 

Sista klasserna på BDC för denna resan. Kommer sakna att gå i dessa korridorerna!

 

 

 
 

Gick till Schmackery’s efteråt och köpte en islatte och kakor, ligger precis bredvid dansskolan och är jättemånga på dansskolan som är stammisar där. Har provat en kaka där förut och tyckte den var alldeles för söt. De jag köpte idag var bättre, S’mores och Peanut butter/chocolate, gott! Kaffet däremot var superäckligt, smakade rävgift haha ;)

 

 

 
 
Efter klasserna åkte jag och mamma till Coney Island som ligger i Brooklyn. Det ligger vid stranden och det finns en beach walk och pier där, jättefint. På Coney Island ligger det ett nöjesfält som heter Luna Park. Har hela tiden tänkt att jag ville köpa ett åkband när jag kom dit och prova attraktionerna, men eftersom inte mamma ville åka något så var jag också inställd på att inte heller åka något. Men när vi kom dit såg jag att man kunde köpa lösa biljetter till enstaka attraktioner så då bestämde jag mig för att prova två stycken. Var riktigt nervös haha! Också lite orolig för hur säkerheten var för visste inte hur noggranna de är med det i USA, men det var inte något jag tänkte på när jag åkte sedan. Åkte först en som hette Soarin’ Eagle. I den låg man fastspänd på mage och så åkte man framåt med huvudet först, ganska läskig och kul, wow vilken adrenalinkick jag fick! Sedan åkte jag Steeplechase, en bergochdalbana som skulle likna att man satt på hästar när man åkte. Den var skön och inte så jätteläskig men i början gick den superfort så det var det läskigaste. Jag satt bredvid en liten tjej och vi hade jättekul och gjorde high five och tjoade tillsammans haha :)
 

Efter att jag åkt klart satte jag och mamma oss på pieren och åt mat som vi köpt med oss! Jättefint att bara sitta där och njuta av den fina utsikten i solen!

 

På kvällen gick vi till restaurangen som vi gillade så mycket när mamma och Josefine var här i påskas, Bocca di Bacco som ligger jättenära BDC. Vi fick ett bord nära vägen vid stora dörrar som de öppnat upp, kändes jättelyxigt! Och asså maten…WOW! Först tog vi en svampbruschetta som smakade tryffel och det var massa ost på, för en gångs skull god ost och inte fake-ost vilket jag inte fått annars i USA haha ;) Det var verkligen en smakexplosion, det räckte med att man bara höll en bit i munnen så kände man så himla mycket god smak! Enligt mamma var detta det godaste hon ätit :) Vi tog också en slags risboll med smak av saffran och ost som var jättegod. Efter det åt vi pasta, hemmagjord ravioli med ricotta och spenat med brynt salviasmör, samma som jag tog förra gången. Wow så gott! Ja vi är food lovers…  :) Tack mamma för en grymt trevlig och minnesvärd kväll och middag!

 

Mina nya bling bling-skor :)
 
 Justin Bieber hade konsert idag på Madison Square Garden och efteråt hade det annonserats om att han skulle till 1 Oak, klubben jag, Rachel och Sandra var på för någon vecka sedan. Han hade tydligen varit där förut efter hans konserter. Rachel ville inte dit men jag fick tag i numret till promotorn som hade släppt in oss gratis förra gången så jag kontaktade honom. Han sa att jag kunde komma dit så jag och mamma gick dit, vem vill inte se Justin Bieber live på en klubb liksom? :) 1 Oak låg dessutom bara några gator från våran lägenhet. När vi kom dit hittade jag Drew som promotorn heter utanför klubben och han sa att vi skulle ställa oss i kön. När vi kom längst fram i kön sa jag att vi var med Drew och vakten ba ”Drew who?”. Vet inte riktigt varför han sa så och försökte få tag på Drew igen. Sedan sa vakterna att alla promotorbord var fulla så vi kom inte in. Dagen efter fick jag reda på av Rachel att Justin ändå inte hade varit där, hennes room mate var på klubben. Alltid värt att göra ett försök iaf! ;)
 

 

 

 

Visa fler inlägg