Mamma och Josefine på besök

Här kommer en lång uppdatering om vad jag, mamma och Josefine gjorde när de var här under påsk :) Har försökt ladda upp bilder under några dagar nu men det har krånglat... så får uppdatera med bilder senare när Internet funkar bättre!
 
Onsdag
Mamma och Josefine landade vid 15-tiden så jag hann ta dansklasser innan dem kom. Tog stepp med samma lärare som sist, denna gången var det fler i gruppen. Vissa steg är riktigt svåra att få till haha, läraren tog mig åt sidan en gång för att verkligen förklara så det var jätteschysst! Efter det tog jag Theatre med Lizz och vi gjorde en dans till låten från Djungelboken och det var riktigt kul som vanligt! Sedan gick jag bort mot hotellet för att möta mamma och Josefine, vi bodde på Warwick hotel på 54st street, ett riktigt fint och lyxigt hotell med väldigt fin service. Åh va kul det var att se mamma och Josefine igen!!! 
Vi gick upp till Central Park och tog en promenad där, riktigt härligt väder :) Sedan åt vi middag på Le Pain Quotidien och sen gick vi och lade oss ganska tidigt.
 
Torsdag
Började dagen med frukost på dinern Theatre Row som vi åt frukost på nästan varje dag när hela familjen var här 2007. Det var väldigt kul att komma tillbaka dit, vi tyckte alla att stället gått ner sig lite sedan vi var där sist men ändå helt ok.
Det blåste riktigt kallt ute så vi gick in på H&M för att köpa en extra tröja haha! Efter det tog vi tunnelbanan ner till Brooklyn för att gå över Brooklyn Bridge. Det var en pier innan bron där det var fantastiskt fin utsikt över Manhattan. Det fanns ett glasställe med supergod glass så det unnade vi oss i solskenet :) Bron var superfin tyckte vi alla! Så grymt mäktig utsikt och helt klart värt att gå över från Brooklynsidan för att gå mot Manhattans skyline!
Efter det gick vi till Ground Zero, 9/11 Memorial. Fint och sorgligt också såklart. Tog tunnelbanan upp mot Chelsea och gick på High Line för att sedan gå hemåt mot hotellet. Hann ta en juice på stammisstället Healthy Corner, bästa stället! Jag och Josefine hade planerat att ta två dansklasser på kvällen så blev lite stressigt att hinna till hotellet för att hämta dansgrejerna men vi hann som tur var :) Första klassen vi tog var Streetjazz med Derek. Hann körde en koreografi till NO med Megan Trainor och det var tredje gången jag körde den så kändes riktigt bra! Det var så kul att ta den tillsammans med Josefine, vi stod nästan längst fram och är så stolt över Jossie att hon fixade korren så bra! Åh va kul det var att dansa med Josefine igen :) Derek kom fram till mig och gav feedback en gång, det var första gången han gjorde det och blev såååå glad! Han sa att jag gjorde lite för stora rörelser i ett parti, att det skulle vara lite mer konversation/teater-aktigt, riktigt bra feedback :) Andra klassen vi tog var High heels med Shirlene, det var kul men just denna korren tyckte vi väl båda var lite för lite dans och mer stå och se sexig ut. Gillar när det är lite mer dans också. Emellan dansklasserna åt vi på Junior's, så grymt trevligt ställe! De är kända för sin cheesecake så vi provade alla varsin bit, jag tog någon äpplepajsvariant och det var helt klart den godaste cheesecaken jag ätit ute! Kommer bli fler besök där haha ;)
 
Fredag
Åt frukost på en diner på Upper East Side. Det var ett klassiskt amerikanskt ställe. Servitrisen var lite virrig och glömde av massa beställningar och tog ganska lång tid på sig men det ingår väl det också. Sedan shoppade vi och kollade i affärer, köpte lite smink på Sephora. Vi tog tunnelbanan ner till 34th street och åt lunch och kollade i Garment district där de har massa tygaffärer. En affär hade massa paljett- och glittertyger så den var vi ju bara tvungna att gå in i :) Sedan gick vi till Mood, grymt stor affär där de köper tyger i Project Runway, var kul att se!
På kvällen kom Jossan från Åmål och hennes familj till våran hotell, de var på besök över påsk :) Vi gick tillsammans till dansskolan och så tog vi Jazzfunk tillsammans, Chio var lärare. Hanna tog också den så vi var ett stort gäng från Sverige, woop woop! Det var skoj, Josefine tyckte denna stilen var lättare att lära sig, starka rörelser och tydligt vart alla steg är. Sedan åt jag, mamma och Josefine middag på Bocca di Bacco, en italiensk restaurang på 9:e avenyn väldigt nära BDC. Helt fantastisk mat! Vi tog alla pasta och det var så gott, väldigt fin kvalitet på maten. Jag tog ravioli fyllda med svamp och ricotta och brynt smör och salvia, MUMS! En väldigt kul grej var att det kom en servitör och fyllde på vattenglaset hela tiden så det var ju fullt konstant, en sån där smågrej man aldrig glömmer haha ;)
 
Lördag
Denna dagen hade vi planerat att se en musikal och vi ville helst få Rush Hour eller Lottery tickets eftersom dem är mycket billigare. Rush Hour tickets är biljetter respektive teater säljer på morgonen till ett billigare pris, ofta får man stå i kö några timmar för att vara säker på att få biljett. Vi ville alla se Chicago så vi var utanför den teatern kl 8 på morgonen, de öppnade biljettluckan kl 10. Mamma gick och köpte bagels som vi kunde äta i kön, supergoda. Vi fick biljetter, wieeee! Kostade 37$ per styck så det var en riktigt bra deal, när mamma sökte på hur mycket det skulle kosta för tre personer ordinarie pris skulle det gå på över 500$...
Föreställningen började kl 14.30 så vi hann åka ner till Soho och Nolita och strosa runt där. Väldigt fina områden med fina butiker. Gick in till klädmärket Etro, Josefine hade nyss gjort ett arbete om dem så det var väldigt kul att gå in där. Väldigt fina färger och tyger, dock väldigt dyrt såklart så kunde inte köpa någonting :p
Vi åt supergod falafel innan vi åkte tillbaka upp till Midtown till Chicago. Musikalen var fantastisk, är väldigt imponerad av alla som uppträdde och väldigt kul att få se en sån Broadway-klassiker live!
 
På kvällen ville vi gå på manikyr så sökte på vilka ställen som fanns i närheten. Vi gick till ett ställe jag hade sett som låg nära hotellet och de kunde ta emot oss ganska snabbt. De var väldigt trevliga och fråga hur man ville ha det. Kostade 10$ för en manikyr så det var riktigt bra pris! Efter det gick vi ner mot Times Square, väldigt mycket folk där vid den tiden :) Jag köpte en väldigt snygg träningströja på New Balance, en Yankees-tröja till pappa och choklad till farmor i födelsedagspresent. Åt middag precis mittemot där vi åt på fredagen, också ett italienskt ställe. Vi tog alla olika pizzor och det var riktigt speciella fyllningar. Jag tog en med blomkål, soltorkade tomater, spenat, lök, vitlök och ost, supergod!
 
Söndag
Startade med att packa och checka ut från hotellet. Vi gick bort mot Grand Central Station och försökte hitta ett frukostställe på vägen. Det var inte det lättaste att hitta på 5th avenue och Park avenue haha! Väldigt mycket buisnesshus och inte så många mysiga diners. Dock hittade vi ett ställe efter att ha googlat som hette Comfort diner. Det var mysigt och fullsatt! Servicen var väl inte helt tiptop här heller, servitrisen hade väldigt många bord att hålla reda på. Maten var väldigt god, till efterrätt delade vi alla på Lemon Ricotta Pancakes, supermumsigt!
 
Grand central station var väldigt mäktigt! Jag byter tunnelbana där varje dag men har aldrig varit uppe och sett hur det ser ut. Såg precis ut som i alla filmer vi sett därifrån, fantastiskt fin byggnad och även taket inomhus var väldigt vackert, kan helt klart rekommendera ett besök där. Därifrån tog vi tunnelbanan upp till min lägenhet i Harlem för att visa hur jag bor. Handlade lite mat inför veckan på vägen och det var gött att få bärhjälp haha :) Efter det tog vi en promenad till norra Central Park. Vädret var super, typiskt påskväder :) I norra delen av parken finns en stor vattenreservoar som var så fin! Sedan åt vi lunch på ett ställe på Upper West Side och efter det var det dags för mamma och Josefine att ta tunnelbanan ner till hotellet för att hämta deras väskor och åka mot flygplatsen. Var väldigt jobbigt att säga hejdå, har inte haft så mycket hemlängtan än under perioden här men när man träffar familjen igen påminns man hur mycket man saknar dem. Har känns lite tungt nu efter de åkt men hoppas att det går över snart. Har varit helt fantastiska dagar och är så tacksam över att ni kom och hälsade på! :) <3
 
På söndagseftermiddagen tvättade jag inför veckan. Har ju haft tvättmaskin och torktumlare i samma byggnad jag bor i men nu hade de stängt tvättrummet för reparation. Så jag och Rachel som också bor i lägenheten gick till en laundromat en aveny bort och tvättade där. Det var första gången jag tvättade på ett sånt ställe så det var kul att prova :)
 
På kvällen var det Performance Project på dansskolan där alla som går ISVP (international student visa program, det jag går) eller Training program får koreografera och uppträda med dansnummer. Jag var inte med i något nummer den här gången, kände att jag ville kunna ägna all tid åt familjen när dem var här och inte behöva träna inför det. Det var väldigt kul att se alla nummer, var massa olika stilar, indisk dans, hiphop, salsa, contemporary mm. Ett nummer var med en japansk tjej och kille. I numret friade han till henne och det visade sig efteråt att han hade friat på riktigt, de var visst ett par, så himla kul! :)
 
Sammanfattningsvis har jag haft en fantastisk påsk och hoppas ni alla har haft det också! Kram
 
Visa fler inlägg