Friendsgiving

I lördags startade jag dagen med en långpromenad. Gick för första gången längre bort i Mission Bay och där var det så fint! Det låg ett superfint hotell där, Hotel Catamaran, där de dukade upp och förberedde för bröllop. Vilken dröm att gifta sig där, GOALS!

 

 

 

På eftermiddagen var det dags för min första Thanksgiving dinner. Det var knytkalas som Brooke i min klass hade bjudit in mig till. Mycket trevligt! Det var nästan bara amerikanare där så fick uppleva en riktigt äkta Thanksgiving! Det var kalkon, sweet potatos, green bean casserole (supergott), pecan pie och pumpkin pie mm. Mums! Det var faktiskt en tjej där som var från Danmark, visste inte att hon var därifrån, och hon hade tagit med sig typ ris à la malta och lagt i en mandel, så kul! Jag berättade att om man får mandeln kommer man ju gifta sig inom ett år och det blev kvällens snackis haha!

 

 
 
Lupe hade bokat in en försöksperson kl 18 så vi fick gå lite tidigare från partyt vilket var lite tråkigt men samtidigt gött att få ett till test gjort. Alla testerna ska ju snart vara klara… Var lite drama att komma in i labbet. Lupe hade fått nycklarna men när vi kom dit såg det ut som att det var ett larm på så vi vågade inte gå in. Vi ville ju inte sätta igång larmet och behöva betala för det haha. Lupe mejlade våran handledare och som vanligt svarade han inom 5 min (haha) och sa att det inte var något larm. Så vi gick in och det gick bra som tur var!

I söndags var jag på brunch på ett ställe precis vid stranden här i Mission Beach, Draft, med min fina granne Linn! Vi åt supergoda pannkakor, Chai-kryddade pannkakor med espressosås, grädde och chokladdoppade espressobönor på toppen, mums! Väldigt trevligt!

 

 

 

Vädret har varit väldigt dåligt igår och idag, massa regn och kallt! Har fått sova med långbyxor och hoodie men har ändå frusit, vi måste kontakta våran fastighetsskötare imorgon och hoppas att de kan fixa värmen…

Idag hade vi test med en försöksperson i studien på morgonen och efter det observerade jag en danslektion i skolan för uppgiften i min danspedagogiksklass. Har egentligen redan gjort klart observationerna men ville så gärna se hur en dansklass kan se ut på ett amerikanskt universitet! Det var en klass i Modern dance och läraren var i 40-års åldern. Läraren var sååå duktig, kickade upp benen hur högt som helst och hoppade runt så smidigt, verkligen en förebild. Riktigt grym klass och hade typ bara positiva reflektioner från klassen.

Idag hade jag kemi på eftermiddagen och idag fick vi tillbaka proven från förra veckan, jag fick 90 av 100 poäng! Så nöjd och bättre än vad jag förväntade mig, yeeees! Tydligen hade hälften av klassen förstått provet och hälften hade inte gjort det. Så läraren gick igenom massa från provet så det var lite segt, jag vill ju lära mig nytt ju. Men efter det började hon gå igenom mer hur vi kan koppla kemikunskaperna till träningssituationer, så intressant!

 

 
Satt och pluggade på en ny plats i biblioteket idag, ser inte detta sååå amerikanskt biblioteksaktikt ut haha!?

Snart är det Thanksgiving-break och på onsdag ska jag åka till Grand Canyon och Las Vegas med Emilia och Jasmin. Så spännande! Det är min födelsedag på lördag och har höga förväntningar, kommer bli legendariskt!

Visa fler inlägg